Nu är det även dags för mig som bloggjoggande kille att skriva ett blogginlägg om hur vi bloggare motiverar eller stressar oss själva, varandra eller andra. Vi är alla olika men vi verkar vara ganska överens om att vilan behövs, även om en det säkert finns de som kan köra alternativ träning och ändå kalla det vilodag.

När det gäller om vi stressar upp eller motiverar oss själva eller andra i vårt träningsbloggande är väl upp till var och en att avgöra. Alla, oavsett om vi bloggar om vår träning eller inte, har olika mål med sin träning. En del kanske har som mål att må bra och därför vill komma ut på någon form av träning två gånger i veckan och är nöjd med det för att uppnå sitt mål. Men en del, däribland mig själv, har inte bara som mål att må bra utan vill också bli bättre i sin idrott och det innebär för löpare att man vill bli snabbare. Är man, eller vill bli, ultralöpare måste man också få träna för det, dvs långa långpass.

Mitt mål är att bli bättre på löpning och då vill jag träna för det och blogga om det. Jag bloggar för att det motiverar och inspirerar mig själv och min förhoppning är också att bloggen ska inspirera och motivera andra i sin träning, oavsett nivå. Om någon blir stressad över att jag tränar för att bli bättre, dvs springa fortare och bloggar om det, är det ju tråkigt, för det är inte min mening. Jag själv blir inte stressad över att andra är bättre än mig, det triggar mig snarare – men det ser jag inte som något negativt. Samma sak gäller nu när det är OS. Jag följer OS för att jag är intresserad av det och deras prestationer triggar mig i min egen träning, men jag blir inte stressad över deras resultat.

Nu har jag tyvärr inte stenkoll på jättemånga löparbloggar, men jag tycker det är ganska många som tränar för att just må bra, för att det är kul osv. Jag skulle gärna se att fler bloggade om sina konkreta målsättningar framöver, även om det innebär att det tydligt skrivs ut i siffror på bloggen. Nu är jag kanske inte heller så tydlig med att skriva ut mina kommande mål på bloggen, men inombords har jag ändå en ganska klar bild av det, (inlägg om konkreta mål kommer snart). Jag är intresserad av hur löpare jobbar sig framåt mot sina mål. Kanske kan jag själv lära mig något och kanske kan jag bidra med något.

Jag vill ju bara bli en bättre löpare!
Share Button