Så här under vintertid och kanske speciellt i år när vi har mer snö än vanligt i stora delar av Sverige är det nog fler än vanligt som har hittat in till löpbanden på gymmen. Men hur bra är vi egentligen på att springa på löpband? Och då tänker jag inte på hur fort eller länge vi kan springa utan snarare hur vi klarar av att hålla oss till den ytan som finns att springa på så att vi inte ”flyger” av bandet. Ibland, kanske speciellt när vi kör intervaller på löpband, hoppar vi av bandet precis när vi har gjort vår intervall och sätter fötterna vid sidan om bandet. Allt går väldigt fort och i slutet av ett intervallpass kanske vi till och med är lite trötta. Eller händer det att vi är lite osäkra på vår kapacitet och för att inte komma efter på bandet så springer vi med steg så långt fram det bara går så vi nästan slår fötterna i plastramen framför bandet eller slår händerna i ramen vi har framför oss.

Jag har än så länge aldrig ramlat av ett löpband, men det känns som att det skulle kunna hända. Samtidigt så har jag bara vid ett enda tillfälle sett någon som har ramlat av bandet och jag vet faktiskt inte vad som var anledningen till det den gången. En dag när jag sprang på gymmet här i veckan var det en kille på bandet bredvid som sprang så långt fram på bandet han kunde. Han hade magen mot ramen framför och han slängde fram fötterna så långt han kunde så han gång på gång var ytterst nära att sparka på plastramen framför. Och med tanke på den kamp han kämpade mot bandet hade jag inte blivit förvånad om han åkt av bandet av en eller annan anledning.

Hur är erfarenheterna av missöden på löpband? Har ni sett någon ramla på bandet eller kanske har du själv flugit av bandet av en eller annan anledning?

Share Button