Gårdagens långpass bjöd på ytterligare 25 km i ett soligt Stockholm. Vi var ett liknande gäng som förra helgen och vi fick till och med sovmorgon till 10.30, vilket jag är glad för. Återigen började vår resa i Rålambshovsparken och vi tog ett varv runt Kungsholmen och ett varv runt Södermalm, snabbt förklarat. Med på passet var Petra, Ingmarie, Mia, Miranda, Staffan, Maria och jag själv.

Tempot var ganska lugnt, tror vi snittade ca 6 min/km och för mig var det ett skönt långpass och dansa fram i. Även om farten inte är så betungande på en del långpass så är det kanske snarare leder och sånt som ska vänja sig vid att hålla på länge. Ibland känner jag av detta, men nu har jag tydligen kört tillräckligt många långpass för att detta inte ska kännas alls. Även idag, morgonen efter, så känner jag ingenting. Ett bra besked tycker jag nog.

Det sämsta med passet var nog all den snömodd vi ofta var tvungna att besegra. Det halkas omkring och blir onödigt jobbigt och slitsamt. Men det härdar väl det också, kanske speciellt för en som tycker löpband är ganska behagliga på vintern. Det bästa med passet var som vanligt sällskapet för visst är det roligare att få mingla omkring och snacka lite samtidigt som man tränar.

Bloggjoggare
Share Button