Jaha, träningar kan vara som en Robinsontävling, man vet aldrig vad som väntar. Kvällens planerade längre distanspass blev kortintervaller. Av olika anledningar fanns det inte jättelång tid att köra på gymmet, så det fick bli kortintervaller helt enkelt.

Jag tänkte att jag skulle utmana farten lite. Jag bestämde att jag skulle köra i 3,30 min/km fart och det blev 7 * 500m i 3,30min/km med en dryg minut i vila. Det gick tillräckligt okej, men jag kände att farten tyvärr kändes ganska hög. Jag hade hoppats på att jag skulle kunna köra detta passet lite enklare än vad det blev. Jag blev ganska trött.

Men intervaller är säkert bra och nu i januari har jag nog kört lika många intervallpass som jag brukar göra på ett helt år. Och eftersom jag egentligen tror på intervaller så känns det bra att jag faktiskt kör dessa gamla hemska pass nu.

Share Button