Idag var det långpassöndag. När det är vinterstudion på tv på helgerna är det inte helt lätt att hinna med gymmet. Visst, dagen är lång, men gymmets öppettider är inte så bra på helgerna.

Idag var det inte jättekul prylar på vinterstudion, så jag drog iväg till gymmet. Jag skulle ju köra långpass på minst 25 km, så det vara bara att sätta igång. Ibland går jag till gymmet i tajming till biggest looser, men idag hade jag bara tur, det var biggest looser när jag kom, gamla avsnitt i och för sig, men jag hade inte sett dem. Och tävlingen handlade till och med om löpning.

Eftersom jag skulle springa långt ställde jag in pannbenet och började köra. Jag drog iväg på strax under 5 min/km och vips hade det gått 10 km. Då kom jag på att jag kunde fortsätta så till 20 km för att sedan öka farten i 5 eller kanske 7-8 kilometer. Och vips hade jag sprungit 20 km, eller kanske inte helt bara vips, men ändå). Det var dags att öka farten och jag ökade till en fart som motsvarar 3 timmar på maran (14 km/h eller 4,17 min/km). Och nu märktes det att det gick fortare. Det tog någon kilometer och vänja sig, men det gick ganska bra. Det krävdes lite fokus och jag fick kämpa lite. Tanken var ju att springa 5 eller 7-8 kilometer i högre fart, men efter ett tag tänkte jag att jag kör på i den här farten till 30 km så joggar jag ner i 2 km sen i 5 min/km.

32 km i en fart strax under 5 min/km förutom mellan 20 och 30 km, då jag höll 4,17 min/km. Det kändes som ett bra långpass som borde räknas i träningen inför Boston Marathon.

Share Button