Sara är bra på träningsplanering och hon gör det ofta. Jag gör sällan någon träningsplanering men kanske kanske jag borde göra det nu för att på ett mer strukturerat sätt planera träningen inför Boston Marathon. Självklart kan man träna alla möjliga saker som kan vara bra, men jag tänker fokusera på löpträningen.

Att jag måste köra bra med långpass fattar jag och att ett i veckan kan vara ett bra mål låter rimligt. Så ett lånpass i veckan från och med nu och då tycker jag att över 20 km eller 90 minuter räknas. När det gäller snabbhetsträning i form av intervaller tycker jag det är svårare. På en mara är det ju inte hastigheten i sig som är så otroligt hög utan att en ganska hög fart ska hållas länge. Utifrån detta känns det som att jag kan vänta lite med att köra korta snabba intervaller med kort vila, men att jag tidigare, kanske redan nu, ska börja med längre intervaller med kort vila där farten ligger strax under tänkt marafart. Är jag på rätt spår i mina tankar om intervallträningen? Sen tror jag på att köra på med ganska mycket rena mängdpass, t ex 12 – 18 kilometer i varierande fart. Jag kan också tänka mig att jag i mina distanspass ska lägga in avsnitt där jag kör i tänkt marafart för att vänja kroppen. Sen har vi ju snabbdistans och backpass också, två pass jag inte är så van vid och inte riktigt vet hur jag ska lägga in.

Som ni märker har jag än så länge ingen klar träningsplanering ännu, men med era tips kommer jag säkert ha det ganska snart. :-)

Share Button