Dagens träning kilade sig in i på lämpligt ställe i Vinterstudions schema. Perfekt att passa på och träna när det var nån bandymatch. Sara förklarade vilken runda jag kunde springa och jag följde Saras förslag, förutom en del felspringningar i början, jag är inte riktigt på hemmaplan.

Med cirka 10 minusgrader var det bara att ta på sig ungefär samma kläder som på gårdagens långpass. Det funkade bra, jag frös inte jättemycket, men händerna blir alltid isbitar innan jag är tillbaka inne i värmen.

Gårdagens lunk infann sig snabbt vilket var skönt. Annars har jag svårt att hålla en lagom fart och samtidigt tycka att det är okej. Nu har jag inte längre någon ipod så jag fick låna Saras. Det var ju en jäkla tur det även om jag blev förbannad på den flera gånger när sladden flög hit och dit så jag fastnade med armen i den.

Men, hela rundan var ju en enda isbana med vissa inslag av snömodd! Inte min grej direkt, jag gillar asfalt eller liknande underlag. Det var alltså en blandning av jättemjukt eller bakhalt så att det rycker och sliter i benmusklerna. Men jag klarade mig utan vurpor idag. Imorgon blir det nog löpbandet, där löparskor passar bättre än skridskor. Och på bandet är det nog mindre förkylningsrisk och skaderisk.

Men jag undrar hur mycket ett sånt här pass egentligen ger. Är det ett långpass behöver det ju inte gå så fort, men om det bara är en timmes löpning kan det kanske inte gå för långsamt om det ska ge bra träning. Och när man har ett annorlunda steg med tanke på isen och det samtidigt rycker i musklerna undrar jag hur mycket det ger. Skulle t ex ett spinningpass inomhus på en timme som konditionsträning och lite knäböj i en maskin som styrketräning ge samma resultat?

Share Button