Hej på er!

Idag, redan på årets andra dag, hände det mycket på en gång. Jag var med på ett bloggevent med en massa andra bloggare, inte illa va!? Jag bjöd in mig själv och fick följa med när ett gäng bloggare skulle springa årets första långpass. Långpass redan på årets andra dag, inte heller illa! Med det här tempot kommer jag vara i grym blogg- och löpform redan i slutet av januari!

Förutom mig själv var också MarathonMia, Snorkkis, Staffan, Ingmarie, Ken, Annelie och Kalle med på resan i vinter-Stockholm. Jag gästspelar lite i Stockholm eftersom vi stannar kvar några dagar efter jobbet med Stockholms och Skansens nyårsfyrverkeri.

Klockan var tidig, tidig morgon när vi sågs strax efter 9 på morgonen och ja, det var kallt, ordentligt kallt! Jag hade plockat på mig ordentligt med kläder för att inte frysa, men jag lyckades inte riktigt hålla kylan borta. Det där med tillräckligt med underhudsfett som håller värmen är inte min starka sida. Framförallt var det händerna som frös, inte helt ovanligt.

Planen var lugnt tempo i ca 25 kilometer och för mig som verkligen behöver komma igång bra med långpassen inför Boston i april lät det perfekt. Vi joggade iväg och samtalen flöt på bra med både gamla och nya bekantskaper, precis som på vilket mingel som helst. Vi sprang en del på gamla jaktmarker, men vi kom även in på lite nya vägar och stigar som jag inte varit på tidigare. Tiden och kilometrarna flöt iväg runt Årstaviken med omnejd och efter ca 26 km och 2,5 timme var vi tillbaka där vi började. Tyvärr var inte fotografen med, men bilder finns säkert på de andras bloggar.

För mig som ofta springer själv ute eller inomhus på löpband var det kul att få springa med sällskap, det hjälper helt klart att få till de nödvändiga långpassen.

Efter löpningen mötte jag Sara som hade varit på ett pass inne i stan, Functional Moves. Efteråt tog vi en fika innan vi skulle köra bil till Saltsjöbaden, men fan, det gick åt helvete! Det tog 25 minuter att köra från Nybroplan till Slussen! Fy fan vad frustrerande!! Jag undrar om de som bestämmer över trafiken i Stockholm är nöjda med 25 minuter från Nybroplan till Slussen, de kanske tycker det är jättesnabbt!? Inte konstigt att folk börjar köra i bussfiler, mot rött eller andra mindre lagliga alternativ!

Share Button