Igår blev det trots allt ett träningspass med polarn. Vi körde inte träningsläger i helgen, mest för att jag har varit lite krasslig i veckan, men ett lördagspass i lagom fart skulle vi ändå försöka oss på.

Klockan 3 kom polarn in till stan. Sara var på annan träning och jag var nästan ombytt och klar. Planen var att köra en av polarns gamla rundor från förr när han bodde i stan. Vi gav oss iväg utmed Nissan. Jag kände igen mig till en början, men efter några kilometer vek vi av från en av mina vanliga rundor. Det blev en blandning av stig och grusväg och asfalt innan vi kom ut på en väg där jag kände igen mig lite mer. Det började skymma och vi insåg att passet skulle bli över timmen innan vi var hemma igen. Men det gjorde egentligen inget. Vi hamnade på 67 minuter och gissningsvis ca 14 km, inte mindre i alla fall, hoppas jag.

Det var längesen jag sprang utomhus kändes det som. Jag testade lite nya kläder från Craft som verkade funka bra, i stora drag i alla fall. Men de behöver testas lite mer i olika väder för att riktigt bilda sig en uppfattningen om kläderna. Även om jag tidigare på morgonen känt av halsen lite, som gjorde att jag drack två koppar te innan träningen, så gick det ganska bra och springa. Benen kändes okej, det flöt på bra. Farten var inte så hög vilket gjorde att det inte var så jobbigt av den anledningen och visst skulle vi utan problem kunnat sprungit längre i den farten.

Efter träningen blev det lite banan och glögg och Sara kom också hem. Polarn passade på att smygläsa Runners world. Vi käkade tillsammans och visst blev det en hel del löparsnack. Angående mitt kommande mål Boston Marathon så pratade vi både om långpass och tröskelpass. Inga jättedetaljer diskuterades utan mer om vad tröskelpass egentligen är och vad det är bra för. Men egentligen kom vi hela tiden tillbaka till att alla möjliga detaljerna i de olika träningspassen faktiskt inte behöver spela så stor roll. Det viktigaste är inte detaljerna i träningspassen, det viktigaste är att jag kommer iväg och kör träningspassen. Det låter ganska sant så det får avsluta detta blogginlägg.

Share Button