Idag är det måndag. Om man har varit duktig på söndagen och sprungit långpass är det helt okej att vara lite trött på måndagen och vila från träningen. Nu var jag inte jätteduktig igår, men jag tvingas ändå vila från träningen, minst idag. Efter träningen igår hade jag huvudvärk vilket jag inte har speciellt ofta. Idag är det helt borta, men dessvärre har jag ont i halsen och känner mig lite allmänt hängig. Ingen träning för mig alltså!

Jag har funderat lite på träningen framöver och jag tror vi ska göra det till helgen också när vi har planerat in en träningshelg (så jag måste bli frisk). Det finns många olika typer av träningspass, speciellt för mig som är van vid att sticka ut och springa en sväng. Det jag framförallt tänker på är långpassen, ska man springa maran så måste man träna långpass. Jag har då tänkt att ungefär en tredjedel av långpasset kanske ska gå i tänkt marafart, för att vänja kroppen. T ex skulle man kunna dela upp det så här i ett långpass på 25 km. 1-12 km i långpassfart, 13-20 km i tänkt marafart och sen 21-25km i långpassfart igen. Vad tror ni om det?

Share Button