Igår genomfördes första delen av utmaningen med löparpolarn. Jag vet egentligen inte vad jag ska säga om det hela och det är väl ingen idé att försöka linda in det hela i en massa fina ord heller.

Vi tog oss till Trelleborg och Trelleborgsloppet och vädret och banan var okej, förutom den lilla regnskuren och den något mindre lättare delen av varvbanan. Vi sprang 10 km, uppdelade på två 5 km varv. Jag eller kanske vi båda trodde att det skulle sluta med att polarn var ca 1.00 – 1.30 före mig.

Jag kom iväg bra och som vanligt gick de första kilometerna lite för fort, men det är svårt att hålla igen när det går bra. Men visst skulle jag bli trött, tyvärr tidigare än vad jag hoppats på. Vid varvningen gick det lite tyngre, bättre igen i början på andra varvet, men precis som på första varvet gick det lite tyngre i slutet på varvet. I alla fall sa klockan det.

Mitt mål var runt 39 minuter och jag trodde nog jag skulle ha en bra chans att göra 39.00 – 39.30. Jag hade vid 8 km också bra möjlighet att fortfarande göra det. Jag tyckte egentligen inte att jag tappade fart efter det, men eftersom klockan stannade på ganska precis 40 minuter i mål, har jag antingen kroknat eller så var det längre än 2 kilometer.

För polarn, som gjort 2 tidigare lopp på 10 km i sommar, gick det mer som planerat. Han har vid de 2 andra loppen haft drygt 38 minuter och målet var att nu gå under 38 minuter vilket han också gjorde. Det blev alltså en skillnad på drygt 2 minuter och det är som sagt lite mer än vad jag hoppades på.

Nu är det 2 veckor till vi ska springa halvmaran. Den stora frågan är huruvida vi är tränade för den dubbla distansen. Det kanske vi inte är, men på 2 veckor kanske vi kan bli det.

Share Button