I väntan på att det ska sluta åska och regna så har jag funderat en del. Jag är bra på att fundera. Jag är egentligen inte sån att jag måste förstå allt, men en del saker undrar jag över och just nu är det olika ord som förbryllar mig. Och det har nog egentligen börjat när jag kollar runt hos andra bloggare som skriver om träning och annat, eller kanske snarare som skriver om sitt liv där träning råkar vara en del.

Ett av de förbryllande orden är ”kost”. Man kan få tips och råd om kost, det finns kurs till kostcoach, plugga till kostekonom och man kan få sina kostvanor granskade. Jag undrar vad det är för fel på ordet ”mat”? Är det för gammalt? Omodernt? Eller hjälp mig, vad är det för skillnad på mat och kost? Tidigare pratade man kanske om matvanor, men nu är det kostvanor. Vad är skillnaden? Har jag missat något här?

Men inom träning, prestation och resultat så blir ju fler och fler detaljer mer involverade och där har ju maten, förlåt, kosten, blivit en viktigare del, i alla fall enligt vissa. Och att vilan och sömnen också spelar roll är ju också känt. Och jag har för mig att man kan få hjälp med detta av en sömncoach. Inte illa! Kan man få hjälp av en sömnekonom också så att det räcker att sova 4 timmar men som känns och ger samma resultat som om man sov 8 timmar? Den sömnekonomen som kan garantera det skulle jag kanske anlita. Tänk vad mycket tid man skulle spara om man bara behövde sova 4 timmar per natt.

Andra ord man naturligt kommer i kontakt med på nätet när man surfar runt på bloggar är en massa ord som har med webben att göra, t ex webdesigner och webredaktör. Jag tror säkert man kan plugga en massa kurser och få poäng på detta. Och visst, handlar det om att faktiskt lära sig programmera något i HTML eller annat språk, då förstår jag att det inte är så enkelt. Men samtidigt finns det nu väldigt många olika verktyg som man kommer ganska långt med, utan att kunna en enda HTML-kod. Som bloggarna till exempel. De olika bloggverktygen pratar ju om att man är igång med en blogg på 5 minuter, vilket stämmer. Man behöver alltså inte gå någon kurs för att bli webredaktör, för det är ju varenda en som driver en blogg. Och bygger man upp en ny websida med något av verktygen som finns, ja då är man ju webdesigner också, inte illa! Tänk vad många olika yrken vi har, utan att veta om det.

Nu har det nog slutat åska. Det har visserligen hunnit regna lite mer, men det har slutat igen och de mörka molnen är borta, så jag ska göra ett nytt försök att ge mig ut en sväng. Vi får se vilka ord jag funderar på den här gången. Jag tar med mig min Ipod och hoppas att jag slipper fler konstiga ord som ramlar på mig.

Share Button