Idag var ingen bra dag. Jag hade inte planerat någon morgonjogg i morse, så det var okej. Men jag hade inte heller planerat att kvällspasset skulle kännas som en tung morgonjogg, vilket det gjorde. Jag vet inte specifikt var det var som gick fel eller vad det beror på, men jag kände mig 50 år äldre och det gick bara inte framåt så bra.

Konstigt, för det kändes ju så bra igår, på första träningen på en vecka. Och det var nog tur att det gjorde det igår, för hade det känts som det gjorde idag, hade jag kanske inte tränat alls idag.

Jag filurade lite i min långsamhet på hur det är för elitidrottarna. Visst, det kan bli skadade eller sjuka inför ett mästerskap eller annan stor tävling, och då är det extremt synd om dem. Men vad gör de om de vaknar på tävlingsdagen och när de ska ta sina första stapplande uppvärmingssteg så känner de att de blivit 50 år äldre över natten. Vad gör de då?

By the way, som folk säger, snart börjar friidrotts-VM. Det kanske hade varit bättre att ha semester då än i sunkvädret det här landet bjuder på nu.

Share Button