Idag hade jag mitt andra och sista återhämtningspass efter ultraloppet. Ultrasteget var nästan borta och jag hade bara lite ont i knät ibland. Och det är ju snart en vecka sen loppet gick så nu får den veckolånga smekmånaden vara över.

Men hur är det egentligen? Hur lång tid tar det att återhämta sig efter ett 12-timmarslopp? Efter en halvmara eller mara pratar man kanske om några veckor eller lite mer, men hur lång återhämtningstid snackas det om efter ett 12-timmarslopp?

Det var extremt hett i Halmstad när jag gav mig ut på en liten runda vid 17.30. Det var ingen lång runda och det gick inte speciellt fort, men jag blev ändå blöt i kläderna. Men att bli blöt i dagens träningskläder är ju okej. Tänk, för ett gäng år sen sprang de allra flesta omkring i vanliga bomullströjor. Då var det bara skorna som var tränings/löpningsanpassade och resten av kläderna var ”vanliga” kläder. Nu är vartenda plagg specialanpassat, från skorna för just den typen av träningspass till specialgjorda fickor att ha runt armen för att ha Ipod eller mobiltelefonen i. Att utvecklingen går framåt är ju inte så konstigt, men med tanke på hur mycket som har hänt på relativt kort tid kan man undra hur vi ser ut när vi tränar om 10 år.

Tack FyrverkeriDesign för de perfekta träningströjorna

Även om det inte har varit så mycket träning sen ultraloppet så har jag tänkt lite på träning, så tack för det ultraloppet. När jag nu ska tillbaka till vanlig löpträning måste jag försöka att träna med lite ordning och reda och inte bara sticka ut och springa en sväng. Jag får ju inte glömma att jag har en utmaning som kommer allt närmare.

Share Button