Så har det hänt, igen. Jag har gått vidare i träningen mot den stora utmaningen. Detta genom att ha genomfört ett intervallpass ikväll. Jag och intervallpass är ingen vanligt sammanträffande, det inträffar i vanliga fall bara ett fåtal gånger per år. Men inför den tuffa utmaningen jag har framför mig lär jag vara tvungen att bli lite snabbare, eller egentligen bättre på allt.

Det finns tydligen en mängd olika typer av intervallpass som är bra för olika typer av löpare och för olika distanser. Jag ska försöka sätta mig in i detta någongång framöver, men än så länge får jag tänka att alla intervallpass är bra intervallpass.

Innan start bestämde jag att dagens intervallpass skulle bli 16*300 meter. Och så blev det och det gick faktiskt riktigt bra. Om tiderna på intervallerna och vilan var bra eller lämpliga vet jag egentligen inte, men det duger säkert, det kändes bra. Intervallerna gick på mellan 64 – 69 sekunder med ett snitt på 65 – 66 sekunder. Jag hade 25 sekunder ståvila. Jag körde på allt i en följd och det var först på de 3 – 4 sista intervallerna som jag började bli trött, eller riktigt trött. Men jag höll tiderna på intervallerna bra och inte helt oväntat gick sista intervallen snabbast.

Idag hade jag också på mig pulsklockan som Sara tycker jag ska använda lite mer. Vi får hoppas att detta var inledningspasset för fler intervallpass med pulsklocka.

Nöjd efter intervallpasset (med viss energi kvar till min pose)
Share Button