Det är nu 20 år sen jag och polarn, som små knattar, var på vårt första träningsläger tillsammans. Sen dess har vi följt varandras framgångar och motgångar i träning och tävling, i ur och skur. Men vi har faktiskt ganska sällan stått på startlinjen tillsammans. Detta mest för att polarn har sprungit en hel del på bana medan jag mer har lufsat på i de längre distanserna som halvmara och mara.

Vår träningsflit är inte alltid den bästa och alltför sällan med bra kontinuitet, i alla fall min. Polarns träningsflit är ibland väldigt mycket högre, men de senaste åren har även den fliten varit lite sämre, mest beroende på lite skador och andra intressen. Men nu ska vi försöka ändra lite på detta.

Vi har kommit fram till att vi ska utmana varandra för att vi ska pressa varandra till att träna mer och bättre i sommar. Utmaningen byggar på att vi ska springa två lopp, ett millopp och en halvmara. Sen ska vi lägga ihop våra tider från de två loppen och lägst sammanlagda tid vinner. Enligt planen går milloppet i augusti och halvmaran i september. Så efter milloppet har vi resultatet från milloppet att gå på när starten går på halvmaran några veckor senare.

Vi är just nu båda ganska taggade inför utmaningen och vi känner nog båda att det kan bli ganska jämnt och att ingen kan ligga på latsidan och ta hem utmaningen ändå. Igår när vi tränade tillsammans var det lite snack om vilka tider som kanske skulle kunna presteras och vad som skulle kunna krävas för att ta hem utmaningen. Vi känner varandra så väl att vi vet vilken kapacitet den andra har eller skulle kunna ha när det är dags för de två loppen. Vi båda skulle kunna göra en totaltid på 2 timmar, eller strax under.

Självklart är det inspirerande att ha utmaningen framför sig och självklart ska jag försöka hitta motivation för att träna bra inför detta. Antingen vinner jag utmaningen eller så gör jag det inte, helt naturligt. Men det viktigaste för oss båda är att vi får fart på träningen och känner oss nöjda med våra resultat, då är vi båda vinnare!

Så följ min träning här på bloggen. Kanske kommer polarn också att gästblogga här ibland inför vår utmaning, för han har också ”snabba fötter”.

I sommar krävs mer fokusering än så här
Share Button