Vissa år firar jag midsommarafton på vanligt svenskt vis och vissa midsommaraftnar gör jag det inte. I år gjorde jag det inte. Det beror delvis på att jag knappt hann hem från jobbet i torsdags innan festmiddagen hemma började och slutade många timmar senare på ett liknande sätt som en midsommarafton kunde gjort. Därför blev gårdagens midsommafton ganska lugn. Men idag, midsommardagen, blev allt utom lugn.

Jag fick lite sovmorgon idag men sen kom löparpolarn förbi och vi tog oss med en rivstart upp till Galgberget. En liten snabb regnskur hade precis slutat när vi satte iväg i en fart jag absolut inte är van vid. Jag brukar gå en bit, som uppvärmning eller nåt, men inte idag inte. Jag blev trött i benen på vägen dit och var det på första halva varvet innan jag kom in i matchen. Jag kände mig till en början som en slugger som masade mig fram i en fart som egentligen var lite jobbet men det gick ändå. Men sen gick det allt bättre och vi sprang på och tjatade om vår motivationsplansidé och det blev allt varmare och varmare där vi sprang. Efter våra planerade två varv sprang vi hemåt men då kom den psykologiska knäcken. Polarn sa nåt i stil med ”spring du hem och duscha så tar jag en sväng till”. Det krävdes ingen större övertalningsförmåga för att jag skulle ta raka vägen hem till duschen, men när jag kom hem undrade ju Sara varför inte jag fortsatte med polarn, som dessutom hade cyklat in till stan. Nja, man måste ju låta polarn få ett psykologiskt försprång. :-)

Halvsliten Grabb efter en sväng på Galgberget med polarn

Efter en snabb dusch kom både polarn och de andra gästerna på fika som innehöll både coca cola och kakor, perfekt! Efter fikan skulle ju Sara också ut på ett pass. Inte helt oväntat fick jag följa med. Det blev en sväng ut mot Tylösand och efter ett tag mötte vi lustigt nog Fredrika som är på träningsläger i Halmstad i midsommar. Det måste vara perfekt med ett träningsläger i Halmstad på en långhelg, om man nu inte har möjligheten att bo här! :-)

Det blev alltså en midsommardag med två träningspass. Inte illa och väldigt ovanligt för att vara mig. Jag är ju faktiskt i vanliga fall mänsklig!

Att blogginlägget kommer något sent beror på att vi fortsatte vårt mänskliga liv med att möta upp lite kompisar på Lilla Torg för lite skojig dricka, men är det sommar så är det!

Share Button