Jaha, då börjar man så sakta komma tillbaka till verkligheten efter gårdagens hemska mara. I stora drag har jag ont från midjan och neråt, har träningsvärk i magen, blir trött väldigt fort och tar stora andetag efter luft alldeles för ofta. Men annars är det bra! ;-)

Gårdagens mara började egentligen bra, innan start. Allt flöt på bra på Ötermalms IP och stämningen var bra i startfållen och min gamla kollega Lasse Kinch var som vanligt en av speakersen. Strax innan startskottet började de köra Gyllene Tider och då blir man ju både glad och kommer i stämning.

Jag kom iväg bra i starten och rullade nerför Valhallavägen mot Gärdet där en utavBryan Adams hits hördes på långt håll. Så långt, allt bra. 5 km och 10 km passerades okej, men inte så enkelt som jag hade hoppats och redan vid 15 km när km-tiderna börjades skena iväg förstod jag att det inte skulle bli någon bra mara. Jag passerade trött halvvägs 3-4 minuter sämre och tröttare än planerat. Ut på Gärdet igen, där Sara och andra träningsbloggare hejade på och vidare in till Strandvägen via Cirkus. Pinan fortsatte kilometer för kilometer och det hände faktiskt att jag började gå korta sträckor utan att det var vätskekontroll, inte bra. Men så till slut, närmade även jag mig målet på gamla OS-Stadion från 1912. Trött, trött stapplade jag in på 3.12, en tid ca 5-7 minuter sämre än vad jag trodde. Och mitt mål att springa in bland de 400 första så att jag fick flytta fram ett startled till nästa år missades, men bara med dryga minuten. Ganska irriterande faktiskt, men det var inte så mycket jag kunde göra åt det heller. För placering 400 brukar krävas lite bättre tid än så, men det var väl fler än jag som hade det jobbigt i värmen. Eller så säger man som pappa, ”varför sprang du inte på ditt gamla pers, då hade du blivit runt 130”. Mmm, en annan gång kanske!

Så riktigt nöjd är jag inte. Sara gissade att jag skulle springa på ca 3.10 – 3.15 och tyvärr är det väl bara att inse att hon har rätt i att jag är inte bättre än så här.

Var jag värd vin efter målgång? Nja, kanske en liten slurk då!
Share Button