Känner ni till tidningen Runner’s World? Många gör det nog och den har funnits länge. Förr hette den väl Springtime. Jag har följt den under många år, ibland som prenumerant och ibland som lösnummerköpare. Anledningen till att jag varit lösnummerköpare är inte för att jag inte är intresserad av träning och löpning, utan för att jag har tyckt att tidningen inte har varit tillräckligt bra. Jag tycker den har varit en tidning full med reklamannonser där resten av innehållet varit för tafatt. Många gånger har jag tänkt – läste jag inte en artikel med precis samma innehåll förra året? Det har varit för mycket samma sak om och om igen, något som kanske är kul en gång, men inte hur många gånger som helst. Ungefär som när en kvällstidning spår sommarens väder, frågar läsarna vad de tycker om kändisarnas klänningar eller berättar vad blondinbellan käkade till lunch förra veckan.

Men för några nummer sedan hände något som jag tycker är bra. Vårt hockeyankare från TV3 har lagt grillorna på hyllan och snörat på sig löpardojjorna och gjort det med sån bravur att han springer skiten utav de flesta av oss. Jag pratar naturligtvis om Claes Runheim, som har tagit över som chefredaktör för Runner’s World. Vad har då hänt? Jo, jag tycker att attityden i många artiklar har gått från att vara ”lite mjäkiga” till att nu vara lite mer av stilen ”träna hårdare och bli bättre”. För även om antal löpare har blivit fler på en del lopp i Sverige, så är det färre och färre som presterar bra resultat. Många pratar om antal löpare som gör under 3 timmar på maran och jag tycker det är en bra jämförelse, tydligare kan det inte bli.

Tidningen innehåller fortfarande en massa reklamannonser och de blir vi nog aldrig av med och tidningen kan fortfarande bli bättre, men vi är helt klart på rätt väg. Det är till och med så att jag starkt överväger att börja prenumerera igen. Om jag nu ska bli en bättre löpare och ska blogga som motivation så kanske jag också ska ta hjälp av Claes. Kanske kan jag framöver också ta upp kampen med chefredaktören på Sveriges största löpartidning.

Share Button