Vi är säkert många som precis har sprungit Göteborgsvarvet och nu har två veckor på oss att återhämta oss och ladda inför Stockholm Marathon. Två veckor är enligt många för kort tid mellan loppen för att kunna prestera bra på båda. Tyvärr verkar de båda arrangörerna inte kunna prata med varandra eftersom det är 2 veckor mellan loppen även 2010. Vad jag känner till har maran alltid varit kring de första dagarna i juni, men varvet har mer pendlat mellan början av maj och slutet av maj. Hade varvet varit i början av maj nästa år hade vi löpare fått fyra veckor mellan loppen, men vem bryr sig om löparna!?

För min egen del handlar det just nu mest om att bli av med hostan. Sen blir det lite underhållande löpning med bland annat 2 lagom långa långpass. Det kanske blir ett par intervallpass också innan maran om jag känner att benen pallar det. Annars tror jag mer på långpass nu inför maran. Mellan en bra tid på halvmaran och en bra tid på maran skiljer det för de allra flesta 30 sekunder eller mer per kilometer. Så inför maran känner jag inte samma behov av snabbhetsträning som inför sprintdistansen halvmarathon.

Sen har vi ju frågan vilka skor man ska springa i. Det enda som är riktigt säkert är att det kommer att bli ett par Asics (finns det något att välja på?) men vilka får vi se längre fram.

Lagomlätta Hyperspeed 3 till vänster eller extremlätta Sortiemagic till höger
Share Button