Idag var en viktig dag. Det har varit för glest med långpass och de har inte varit så långa som de kanske borde. Dessutom har löpmotivationen varit lite si och så, även om jag ibland gjort lite annat istället för att springa, t ex åka skidor. Och om 2 veckor åker jag på träningsläger till Monte Gordo i Portugal och då vill jag gärna känna att jag har lite långpass i benen. Så idag skulle jag få till ett bra långpass tänkte jag.

Jag funderade en stund på om jag skulle köra ute eller inne. Ute var det fint väder, men lite kallt och där har jag ingen koll på farten. Inne blir lite mer pannbensbyggande, det skulle vara skidåkning på TV, jag kan hålla koll på farten och jag kan springa i t-shorts och shorts. Så det fick bli inneträning. Jag blandade sportdryck och köpte en energichokladkaka som jag mumsade lite på innan passet och tog några tuggor under passets gång.

Det är väl egentligen inte så spännande att berätta om alla kilometrarna i en blogg, men jag bloggar i alla fall bara en gång om ett och samma pass. :-) Redan från start kände jag att det skulle kunna bli ett bra pass. Jag började lugnt, i en fart som till och med var över 5 min/km, så jag skulle känna att jag kom in i passet på ett lugnt sätt som inte skulle kunna sätta några käppar i hjulet. Och med en bra hjälp av skidåkning på TV så rullade kilometer för kilometer förbi. Jag hade höjt farten och låg runt 5 min/km och strax under en stor del av passet. Som jag har sagt innan så gillar jag lite progressiv löpning och med tanke på att jag aldrig lyckats springa en mara negativt är det nog bra att jag tränar progressiva pass. Sista halvan av passet ökades farten successivt från 5 min/km ner mot 4.40 min/km. Efter 35 km var jag mer än nöjd och skidåkningen på TV hade slutat. Konditionsmässigt var det inga problem, men jag kände att benen inte riktigt var vana vid så här långa pass.

Så det viktiga söndagspasset blev en fullträff tycker jag – I´m back!

Efter passet blev det banan och Gainomax!

Share Button