Idag hade jag mitt första träningspass med min PT. Min PT är Hasse på Form Friskvård i Halmstad. Jag antar och hoppas att han är bra, han är också lärare på The Academys styrketräningsutbildningar. Och hur gick det då? Ja, jo, det gick väl bra. Eller? Hur vet jag egentligen om det gick bra eller inte? Jag tycker att övningarna gick bra och självklart måste jag tro på det här med PT-timmarna. Tro på att det hjälper mig i min träning till att få en starkare kropp och även ha nytta av det i min löpning så att jag blir en bättre löpare.

Men jag tycker inte det är helt enkelt att inse att detta kommer att hjälpa. Man brukar ju säga att man blir bra på det man tränar. Och då är det ju löpning man borde träna för att bli en bättre löpare. Men man säger ju också att alternativ träning är bra och då borde ju styrketräning också vara bra, även för min löpning.

Och om jag tänker på PT-träningen utifrån att jag ska bygga mer och/eller större muskler, kommer det att funka? Hur vet jag att det kommer att göra det? Visst är det säkert så att tränar man en jäkla massa styrketräning så borde det hjälpa men tränar man bara styrketräning en gång i månaden hjälper det kanske inte. Men var går gränsen för att den nedlagda tiden och kostnaden ska ge mig mer och/eller starkare muskler?

Share Button