Om mig

“Om mig” är den klassiska frasen där man ska berätta lite som sig själv, vem är egentligen den där individen som skriver på en blogg eller ett instagramkonto? Jag heter Kenth Svensson och har hängt med här med mitt alias “Snabba Fötter” i snart 10 år. Jag vet inte exakt när jag startade så det blir ingen 10-årsfest. Här på bloggen skriver jag främst om min löpning och det som rör den, som t ex annan sorts träning, resor i samband med löpning och liknande. Med min löpträning, mina utmaningar och mål hoppas jag kunna inspirera andra löpare, oavsett vilken nivå man känner att man är på som löpare.

Jag har lång erfarenhet av löpning och löpträning och tillhör alltså inte den nya generationens löpare som börjat springa senaste 10 åren när löpning börjat bli mer populärt. När jag började löpträna och vi åkte på träningsläger så tolkades långdistanslöpare som ett ganska nördigt släkte men det har ju ändrat sig senaste åren. Jag brukar säga att jag är löpare och livsnjutare och med det menar jag att jag gillar löpningen i alla dess former och på olika platser. Jag känner inte att jag behöver vara inskränkt till att bara springa i skogen, bara springa i bergen, bara springa på asfalt eller bara springa vissa distanser. Jag är löpare och jag kan uppskatta variationer i distans, underlag och miljö. Jag tycker också om att resa och träna och springa lopp utomlands och då faller det sig ganska naturligt att det ofta blir marathonlopp på asfalt eftersom det är vanligt. Jag gillar marathondistansen och dess historia och det blir också ett sätt som jag kan jämföra mina tider mellan olika lopp, vilket skulle vara svårare i terränglöpningen, eller traillöpningen, och där brukar distanserna inte heller vara så exakta. Eftersom jag varit löpare ett tag så har jag samlat på mig lite lopp och är uppe i över 100 lopp från halvmarathon och uppåt, varav drygt 20 av dem är utomlands med 7 Boston Marathon som ensam herre på täppan.

Sedan 5-6 år tillbaka jobbar jag också som löpcoach för företag, privatpersoner, grupper och ute på läger och jag hjälper också till att utbilda nya löpledare ekler löpcoacher. Under fliken löpcoach kan du läsa lite mer om mig som löpcoach och vad jag kan hjälpa till med.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *