Efter ett par års frånvaro från mitt forna jag när det gäller de resultat jag tidigare gjorde tänkte jag försöka närma mig min gamla form nu under hösten. På grund av sjukdom och annat har jag varit en bit från mina gamla tider, där jag låg runt 2:55-3:05 på marathon och 1:23-1:28 på halvmarathon. Men nu ska jag alltså försöka komma ner till dessa nivåer igen har jag tänkt. Dels är det en allmän vilja och jag tror det är möjligt och dels fick jag igår upp ögonen för något annat som kan öka på viljan. Just 3:05 och 1:28 är kvaltiderna för mig för att kunna anmäla mig till New York Marathon nästa år när loppet firar 50-årsjubileum. Och dessa tider måste göras under 2019 så det börjar ju brinna i knutarna.

Fantastiska Valencia Marathon går den 1 december och jag är anmäld och reser dit med KLM som också är partner till loppet. Så där har jag en chans att springa under 3:05 på marathon. Det kan bli tufft, men jag tror jag kommer ha en chans. Innan dess ska jag försöka springa någon halvmara och helst då under 1:28 och är det en relativt lättlöpt bana och okej väder så borde det gå. Jag sprang Stockholm Halvmarathon i september i år på 1:28:49 så jag är ju i närheten och det är ju ingen lättlöpt bana.

Det känns faktiskt kul och inspirerande att ha satt tydliga mål för hösten och nu är de ju som sagt både för min egen viljas skull men rimliga nivåer råkar också sammanfalla med kvaltiderna som gäller för mig till New York Marathon nästa år som kan vara en extra morot. Det är ju inte alla som gillar eller triggas av tider som mål, men jag tror det kan vara bra för väldigt många, konsten är nog snarare att sätta rimliga mål utifrån de förutsättningar man har. Och dessa tider känns rimliga för mig som höstens mål, så nu kör vi!

Valencia Marathon

Bild från mitt första Valencia Marathon 2016

Share Button