Häng med och spring Boston Marathon den 20 april 2020. Nästa år springer jag Boston Marathon för 10:e gången och därför vill jag arrangera en resa till Boston. Jag vill helt enkelt att fler svenskar ska få uppleva det häftiga och mytomspunna Boston Marathon. Man kanske vill springa loppet, men utan att dra med hela familjen eller vill inte åka själv, då kan detta vara ett alternativ att åka med andra likasinnade, som på vilken träningsresa som helst.

Boston Marathon är ett av marathonloppen i ”the big six” som det numera kallas efter att Tokyo Marathon har kommit med. Boston Marathon är speciellt på många sätt, dels är det väldigt gammalt och invånarna i Boston är väldigt patriotiska för sitt marathonlopp och det märks verkligen i Boston hela denna ”marathon-weekend”. Invånarna i Boston är väldigt idrottsintresserade och stolta över stadens världsberömda marathonlopp.

De allra allra flesta startplatserna till Boston Marathon kan man anmäla sig till själv på deras hemsida, men det krävs att man klarat deras kvaltider för att man ska kunna få en startplats. Men eftersom nästan hela startfältet är löpare med kvaltider så är det lättare att kvala in till Boston Marathon jämfört med t ex New York Marathon, se kvaltiderna nedan. Till Boston Marathon anmäler man sig under några veckor i september där man första veckan kan anmäla sig lite beroende på hur stor marginal man har till just sin kvaltid. Från och med idag den 16 september, kan alla som klarat kvaltiden i sin åldersklass ansöka om en startplats, läs mer exakt här hur det funkar. Vilken kvaltid som gäller är beroende på kön och åldersklass så kika in och se om du har klarat kvaltiden.

För denna resan innebär det att du anmäler dig själv på Boston Marathons hemsida och några dagar senare får du också besked via mail om du fick en startplats. Du kan redan nu anmäla dig till denna resan, för du kan avboka den kostnadsfritt fram till 31/12 2019, men vi behöver din anmälan senast den 24 september, se längre ner.

Resan är framtagen tillsammans med CWT som är teknisk arrangör av flygresorna. Vi har gjort det ganska enkelt, allt för att hålla nere kostnaderna, vilket innebär att resan inte följer paketreselagen och resegarantilagen som en charterresa brukar göra.

 

Vi har tagit fram två reseförslag där vi flyger med KLM:

En del ser kanske resan till Boston och Boston Marathon som hela upplevelsen och andra kanske vill åka ner och njuta av våren i New York några dagar innan man åker hem till Sverige, så därför har vi tagit fram två olika reseförslag.

 

Stockholm-Boston-Stockholm

17/4 kl 13:40 – 18:30, flyg med KLM, ARN-BOS

21/4 kl 16:47 – 08:50 (den 22/4), flyg med Delta/KLM, BOS-ARN 21/4 kl 16:47 – 08:50 (den 22/4)

 

Stockholm-Boston-NewYork-Stockholm

17/4 kl 13:40 – 18:30, flyg med KLM, ARN-BOS

21/4 kl TBD, tåg BOS-NYC

24/4 kl 18:30 – 10:45 (den 25/4), flyg med KLM, JFK-ARN 24/4 kl 18:30 – 10:45 (den 25/4)

 

Andra avreseorter i Sverige kan vara möjliga, men då kan priset ändras beroende på tillgång/efterfrågan. Flighterna mellan Europa och USA är däremot bestämda.

 

I Boston bor vi på Found Hotel Boston Common som ligger nära både målområdet, där bussarna kör från till start och där expot brukar vara. Jag har reserverat dubbelrum och också ett fyrbäddsrum. I New York bor vi på Heritage Hotel New York City centralt på Manhattan.

 

Priser:

Boston / New York: 24 000 kronor

I priset ingår flygresor, tåg BOS-NYC, hotell 4 nätter i dubbelrum i Boston, hotell 3 nätter i New York, transfer till och från flygplatser i USA

Bara Boston: 18 500 kronor

I priset ingår flygresor, hotell 4 nätter i dubbelrum i Boston, transfer till och från flygplatsen i USA

 

Anmäl dig till resan så fort du anmält dig till loppet, men senast den 24 september. Vi erbjuder avbokning utan kostnad fram till 31/12-2019 och därmed kan du anmäla dig till resan innan du har fått din startplats bekräftad.

Avbokning mellan 1 januari och 10 mars, 3 000 kr per plats

Avbokning mellan 10 mars och 10 april, 10 000 kr per plats

Minst 10 personer krävs för att resan ska bli av.

 

Anmäl ditt intresse för resan genom att maila mig på snabbafotter@gmail.com och ange namn, mailadress och mobilnummer till de som är intresserade av resan.

En första faktura på 5 000 kronor skickas i oktober 2019 och resterande summa faktureras i februari 2020 och ska vara betald senast 15 mars 2020.

 

Frågor om Boston Marathon eller resan i övrigt? Maila mig på snabbafotter@gmail.com så svarar jag.

 

Med reservation för ändringar.

 

Share Button